Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lesmethode ABC

We maken gebruik van diepwater methodiek.
Onze manier van lesgeven is vooral gebaseerd op ons pedagogisch inzicht. We weten hoe elk kind heet. We vragen hoe het met hen gaat. We gebruiken onze ervaring om te kijken wat hij of zij nodig heeft. Elk kind is anders en elk kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo. Kinderen leren ook van elkaar. Door te kijken, naar elkaar te luisteren. Door het eens voor te doen aan de rest. 

A-diploma

Zwemles vanaf 4 jaar! Zwemmen in dieper water (1.40 meter) biedt de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en watergevoel, plus het direct leren drijven op buik en rug.

B-diploma

Zwemmen in het springbassin van het Sloterparkbad in Amsterdam. Bouwen aan uithoudingsvermogen, optimaal onder water zwemmen, (hoge) duikplank, matten klimmen, borstcrawl & rugcrawl. Oe la la!

C-diploma

Zwemmen met een regenjas aan, survival elementen toepassen, drijven, duiken, springen, wrikken, klimmen, salto’s, de 4 slagen perfect beheersen; met een C-diploma ben je officieel een zwempro!

A-diploma

Zwemschool Pardoes maakt gebruik van een diepwater methodiek. Het ontwikkelen van watergevoel is een belangrijke voorwaarde om met succes een zwemslag te kunnen aanleren.

Zwemmen in dieper water (1.40 meter) biedt de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en watergevoel plus het direct leren drijven op buik & rug. 

Daarbij: Drijven. Springen. Onder water blazen. Trappelen. Kortom: watervrij & genieten van water. Plezier!

Locatie:
Reade (revalidatiecentrum)
Overtoom 283, Amsterdam

Zwemschool Pardoes, Amsterdam

Opleidingstraject (weekend)

De zwemlessen worden verzorgd in het weekend, in het warme zwembad van READE, aan Overtoom 283 in Amsterdam. Het zwembad heeft een afmeting van 6 x 15 meter, waardoor het heel overzichtelijk en veilig is. Daarbij voelt het voor kinderen, en voor ons ook trouwens, rustig en vertrouwd. De groepjes bestaan uit maximaal 6 kinderen en elke groepje heeft een eigen zwemjuf of meester. De les duurt 40 minuten.

Pardoes biedt zwemlessen vanaf 4 jaar.

Diplomatraject (woensdag)

Op het moment dat de kinderen de zwemslagen goed beheersen, zowel in techniek als in kracht, ze goed onder water kunnen zwemmen, en in basis de borstcrawl en rugcrawl kunnen, zijn ze klaar om door te stromen naar de allerlaatste voorbereiding voor het diploma. Dit doen we in een ander zwembad: het Sloterparkbad. Dit zwembad heeft iets kouder water, is dieper en heeft een hoger plafond. De banen die gezwommen worden zijn iets langer dan in READE, bijna 25 meter.
In dit zwembad bouwen we kracht op en werken we aan een goeie zwemconditie. Om klaar te zijn voor het diploma, moeten zij bijvoorbeeld twee banen met kleding aan kunnen zwemmen.

Woensdag Rooster

Deze lessen vinden niet meer plaats in het weekend, maar op woensdagmiddag. Er zijn 6 lessen waar je flexibel uit kunt kiezen en welke je elke week kunt wisselen.

• 13.00 - 13.40 uur:
• 13.40 - 14.20 uur:
• 14.20 - 15.00 uur:
• 15.00 - 15.40 uur:
• 15.40 - 16.20 uur:
• 16.20 - 17.00 uur:

Jullie kunnen zelf de lestijd kiezen. De week daarna mag dat dus een ander lesuur zijn. Wij hoeven dit niet van te voren te weten en je hoeft je hier niet voor in te schrijven. De les duurt 40 minuten.

b-diploma

Zwemmen in het springbassin van het Sloterparkbad van Amsterdam. Bouwen aan uithoudingsvermogen, optimaal onder water zwemmen, (hoge) duikplank, matten klimmen, borstcrawl & rugcrawl. Oe la la!

Locatie:
Sloterparkbad
Pr. Allendelaan 3, Amsterdam

Zwemschool Pardoes in Amsterdam

Elke woensdag

De lessen voor het B-diploma combineren op een unieke manier zwemplezier met zwemveiligheid. De kinderen ontwikkelen zich echt tot een gevorderd zwemmer. Er wordt gebouwd aan uithoudingsvermogen door het uitbreiden van de zwemafstanden. Er wordt over matten geklommen, onderdoor gezwommen, waanzinnige duiken gemaakt, hoge duikplanken genomen, onder water gezwommen en gedreven. Met het behalen van het B-diploma kan er gezwommen worden in zwembaden met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbad en een stroomversnelling. Te gek.

Flexibel rooster

De lessen voor het B-diploma vinden plaats in het Sloterparkbad, Pr. Allendelaan 3, in Amsterdam. Uitsluitend op woensdagmiddag. Er zijn 4 lessen waar je flexibel uit kunt kiezen en welke je elke week kunt wisselen:

• 13.40 - 14.20 uur:
• 14.20 - 15.00 uur:
• 15.00 - 15.40 uur:
• 16.20 - 17.00 uur:

Kijken vanaf de tribune

Jullie kunnen zelf de lestijd kiezen. De week daarna mag dat dus een ander lesuur zijn. Wij hoeven dit niet van te voren te weten en je hoeft je hier niet voor in te schrijven. De les duurt 40 minuten. Ouders mogen op de ruime tribune de hele les meekijken!

C-diploma

Zwemmen met een regenjas aan, survival elementen toepassen, drijven, duiken, springen, wrikken, klimmen, salto’s, de 4 slagen perfect beheersen; met een C-diploma ben je officieel een zwempro!

Locatie:
Sloterparkbad
Pr. Allendelaan 3, Amsterdam

Zwemschool Pardoes, Amsterdam

Elke woensdag

De lessen voor het C-diploma zijn geheel geconcentreerd op het transformeren naar een volleerd zwemmer. De vier slagen (rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl )worden perfect uitgevoerd. De zwemconditie is op de lange afstanden zeer goed, net als de zwemveiligheid. Tijdens de lessen komen survival elementen aan bod. Zo wordt er toegewerkt naar bijvoorbeeld het zwemmen met een regenjas en schoenen aan. Val je van een ‘boot’ en wordt geleerd hoe jezelf te redden. Drijven, duiken, springen, wrikken, klimmen, salto’s! Na het behalen van het C-diploma kan er zelfstandig gezwommen worden in een zwembad met bijvoorbeeld (wildwater) glijbanen of stroomversnellingen en in buitenwater zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en meren. Echt wel tof!

Flexibel rooster

De lessen voor het C-diploma vinden plaats in het Sloterparkbad, Pr. Allendelaan 3, in Amsterdam. Uitsluitend op woensdagmiddag. Er zijn 2 lestijden waar je flexibel uit kunt kiezen en welke je elke week kunt wisselen:

13.00 - 13.40 uur
15.40 - 16.20 uur

Kijken vanaf de tribune

Jullie kunnen zelf de lestijd kiezen. De week daarna mag dat dus een ander lesuur zijn. Wij hoeven dit niet van te voren te weten en je hoeft je hier niet voor in te schrijven. De les duurt 40 minuten. De les duurt 40 minuten. Ouders mogen op de ruime tribune de hele les meekijken!