Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Samen oefenen

De zomervakantie staat voor de deur en velen van jullie gaan op vakantie. Wil je tijdens de vakantie zwemoefeningen doen, dan hebben we enkele leuke tips voor je. Deze zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk om samen met gezinsleden te doen. Zo heeft iedereen er plezier van. Doe je mee?

1. Gezicht Onder Water:
Laat kinderen spelenderwijs hun gezicht onder water houden. Begin met een oor of de neus onder water. Het doel is om uiteindelijke comfortable met het gezicht onder water te kunnen. 

2. Op de Rug Drijven:
Toon hoe je ontspannen op de rug kunt drijven met oren in het water en kijkend naar het plafond. Let erop dat de buik goed omhoog is, oren in het water en handen mogen naast het lijf of op de buik.

3. Kikkervoeten:
Houdt de kikkervoeten in de gaten! De meeste kids weten al hoe dit moet, dus zij kunnen het je laten zien! Als je op de kant zit, even de benen strekken naar voren. Hakken tegen elkaar aan, tenen omhoog. Kikker – vliegtuig – potlood is de beweging om te oefenen!

4. Op de Buik drijven:
Oefen het drijven op de buik door het gezicht naar de bodem te richten en de benen te strekken.
Je kan je helemaal uitstreken als een zeester. 

5. Benen Bewegen:
Oefen ‘spetterbenen’ met de benen om de borstcrawl te verbeteren. Als je dat op de rug doet, let erop dat de buik goed omhoog is! Oefen je op de buik, dan gezicht in het water.

7. Ademhaling:
Oefen ademhalen onder water door bellen te blazen en diep in te ademen voor het drijven. Begin met 5 tellen en probeer het op te bouwen naar meer.

8. Spelelement:
Maak zwemmen leuk door spelletjes te doen, zoals door de benen zwemmen of het kind omhoog gooien in het water.

Geef kinderen de tijd om te leren zwemmen en verwacht niet dat ze binnen enkele maanden hun diploma halen. 

Intensief Cursus Zomer